Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » , » دوبل تشوكلت كب كيك بالبندق

دوبل تشوكلت كب كيك بالبندق

Written By داليا سالم on الأربعاء، 18 يناير 2012 | 11:31 م

وصفة لذيذة لعشاق الشوكولاته ((زي حالتي )) ونكهة البندق المميزة وكريمة الكاكاو المميزة جدا
تفتكروا ينفع اعمل وصفة بالشوكولاته من غير نكهة القهوة مممممممم ممكن بس لا اسيبكم مع الوصفة



1/2 ك زبدة طرية 
1/2 ك سكر بودرة 
3/4 ك دقيق
2 بيضة 
رشة ملح 
1 م ص بيكنج بودر 
1 م ص فانيليا 
1 م ص نسكافيه (يفضل نسكافيه جولد )
1/3 ك بندق  محمص و مطحون ناعم
1/2 ك شوكولاته سائحة 
3 م ك كاكاو دارك

مقادير الفروستينج :(كريمة المارينج السويسرية)
4 بياض بيض 
 1/2 1 ك سكر بودرة 
1 1/2 ك زبدة 
1 م ص فانيليا 
2 م ك كاكاو محلي 

1- امزجي الزبدة مع البيض والسكر والفانيليا والنسكافية كويس جدا حتي يذوب السكر

2- اخلطي الدقيق مع البندق المطحون والكاكاو والبيكنج بودر ورشة الملح  مع بعض جيدا ثم امزجي خليط الدقيق مع مزيج البيض والزبدة 

3- بعد ما يمتزجوا جيدا اضيفي الشوكولاته السائحة وقلبيهم كويس جدااا لو حسيتي المزيج تقيل شوية اضيفي قليل من الماء الدافئ او اللبن وده بيبقي حسب نوعية الدقيق :)

4- في صينية الكب كيك ضعي قوالب الكب كيك الورقية وادهني الاطراف بين القوالب  بقليل من الزيت او الزبدة ثم ضعي في كل قالب ما يعادل 1 م ك من المزيج ثم تدخل فرن 180 درجة ل20 دقيقة او لحد ما تستوي  وتخرجيها وتسبيها تبرد  تماما قبل التزيين 
***دي صينية الكب كيك  او المافن  والميني كب كيك زيها بس اصغر في الحجم والشكل واضح ازاي بنحط ورق الكب كيك في لصينية :))

5- لعمل الفروستينج او كريمة المارينج السويسرية نخفق البياض علي حمام مائي دافئ  (راعي الا يلمس الاناء اللي موجود فيه البياض الماء المغلي في الاناء السفلي للبان ماري ) جيدا حتي يكون رغوة ويتضاعف حجمه ثم نضيف السكر عليه معلقة معلقة حتي يتداخل تماما  وتيذوب السكر ولما تلمس البياض تحسيه دافئ نوعا ما (ده لعمل نوع من انواع التعقيم للبياض ) 

6- ارفعي البياض واخفقيه بالمضرب الكهربائي ل10 دقائق علي الاقل حتي يبرد تماما ويكون مارينج ثم نضيف الزبدة معلقة معلقة مع الخفق جيدا ليمتزجوا ثم اضيفي الكاكاو والفانيليا واكملي تقليبها بمعلقة كبيرة حتي يمتزج كل الخليط تماما واتركيه ليبرد في الثلاجة حتي وقت الاستخدام وزيني بيه الكب كيك 


SHARE

About داليا سالم