Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » الحواوشي الاسكندراني

الحواوشي الاسكندراني

Written By داليا سالم on الاثنين، 24 أكتوبر 2011 | 8:16 ص

من احلي الاكلات  اللي ابدع في عملها الاسكندرانية ومع اني بعملها في البيت وبتطلع الحمد لله حلوة بس علشان تحس بيها لازم تاكلها في اسكندرية قدام البحر بس للي ما يقدرش يروح ياكلها هناك وبيشتاقلها النهاردة جبتلكم وصفتها الحلوة وتسلم ايدكم يا اسكندرنانية 

حواوشى أسكندرانى:

دي  كمية تكفي ل4 أشخاص.  تقريبا
½ كيلو من السجق الشرقي -
 ½ ك من الزيتون المخلى -
 1 بصلة مقطعة جوليان
1 فلفلة خضراء جوليان-
 2 حبة طماطم مقطعة 
- زعتر – ملح –فلفل اسود – شطة - جوز الطيب –
1 م ص ثوم مفرى –
للخبز:
3 ك دقيق ابيض –
رشة ملح -
1م ك خميرة
1م ص محسن خبز-
 1م ص سكر –
ماء دافئ للعجن-
2 م ك زيت- 
سمسم – حبة البركة



1-  نجهز الحشو من السجق مع التوابل والخضار المقطعة
2-  تترك الخميرة مع السكر و 1ك من الماء الدافئ حتى تظهر الفقاعات ثم نضيف الملح والمحسن على الدقيق ويخلط جيدا" ثم الخميرة والزيت ونعجن باضافة الماء حتي تتكون عجينة متماسكة تقسم ل6 أجزاء
3-تفرد بالنشابة  علي شكل دائرة كبيرة ووتحشى ب2م ك من الحشو  واما ان تغلقيها علي شكل نصف دائرة او تلمي اطراف دائرة العجين علي بعضها لتقفل بالكامل
و ترش على الوجه بالسمسم وحبة البركة وتوضع فى فرن حامى لمدة 10 -15 دقيقة و تقددم مع قليل من المخلل وشرائح الفلفل الملون
وبالهنا والشفا عليكم جميعا
**الوصفة وقدرنا نجبهالكم لكن البحر ده لازم تروحوله بنفسكم :))))
SHARE

About داليا سالم