Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » , , » كفتة البطاطس علي طريقتي الخاصة جداااااااا:))

كفتة البطاطس علي طريقتي الخاصة جداااااااا:))

Written By داليا سالم on الاثنين، 16 يناير 2012 | 3:14 ص

كفتة البطاطس من الاكلات اللذيذة والسهلة جدا وكمان اقتصادية  وعلشان كده حبيت النهاردة اقدم لكم نسختي من كفتة البطاطس 
كفتة البطاطس التقليدية اما تحشي باللح المفروم المعصج او تشكل وتحمر سادة ولكن وصفتي النهاردة بحشوة شرقية شهية جدا بالسجق الشرقي والبيبيروني واسيبكم مع الوصفة :)


المقادير :
1/2 كيلو بطاطس  مقشرة ومقطعة مكعبات كبيرة 
1 كيس فيجيتار عادي (او حار حسب الرغبة )
2 بيضة
200 غرام سجق شرقي 
1 ك قطع بيبروني 
 1 ك  بارميزان مبشور
1/2 ك جبن كريمي  او جبنة مثلثات 
 1 ك  بقسماط مطحون 
ملح - فلفل اسود - زعتر - اوريجناو - ثوم بودرة 

1- اولا ارفعي البطاطس تسلق في ماء مملح حتي تستوي تماما ثم صفيها جيدا واهرسيها مع تتبيلها بالتوابل جيدا مع مراعاة عدم تزويد الملح (لانه موجود في الفيجيتار ) وتترك لتبرد 

2- نخلط كيس الفيجيتار  والبقسماط معا جيدا ونتركهم جانبا ثم نرص السجق  في صينية فرن وترش بالفلفل الاسود والزعتر ورشة ملح  وتدخل تحت الشواية لتشوي ل10 دقائق 
ثم ضعي البيبروني بجانب السجق واتركيه ل5 دقائق ثم اخرجيهم من الفرن  وقطعي السجق لقطع صغيرة واتركيهم جانبا 

3- اخفقي البيضة جيدا  ثم نعجن البطاطس بنصف كمية الجبنة البارميزان المبشورة و1 بيضة مخفوقة  وتعجن جيدا ونضيف كمية قليلة من البقسماط المخلوط بالفيجتار حتي تتماسك جيدا ثم قسميها لكرات وسط 

4- نبدا الحشو بعمل فجوة داخل كل كرة من البطاطس ووضع قطعة من البيبيروني وقليل من السجق و1/2 م ص من الجبن الكريمي وقليل من البارميزان ثم تشكل علي شكل قرص  ثم اغمسيها في البيضة المخفوقة الثانية ثم في مزيج البقسماط  وهكذا حتي تنتهي الكمية ثم ترص في طبق مفروش بكيس بلاستيك او كلين فيل وتدخل الفريزر حتي قبل ميعاد الاكل 

5- تقلي في زيت غزير وتقدم ساخنة مع قليل من الباستا المفضلة لديكي وسلطة خضراء ويا سلام لو في ميكس صوص من المستردة والكاتشاب وبالهنا والشفا 

**رائعة لعمل ساندويتشات من الكيزر للاولاد  للمدرسة او الرحلات  مع خس وصوص الميكس 

SHARE

About داليا سالم