Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » الكيكة الاسفنجية البسيطة

الكيكة الاسفنجية البسيطة

Written By داليا سالم on الاثنين، 24 أكتوبر 2011 | 10:03 ص


الكيكة الاسفنجية
اساسية لكثير من التورت والجاتوهات




5 بيضة
1 ك دقيق 150 جرام
1 ك سكر بودرة
6 م ك ماء مغلي او لبن
4 م ك زيت ذرة او زبد سائح
1 م ص بيكنج بودر
1 م ص فانيليا
1- يفصل البياض عن الصفار
2- يضرب البياض مع رشة ملح جيدا بالمضرب الكهربائي او السللك حتي يجمد تماما شبه الكريمة المضروبة
2- يخلط الصفار مع السكر والدقيق والزيت والماء والبيكنج بودر والفانيليا جيدا بمعلقة حتي ينعم بالكثير 3 دقائق
3-0 يقلب الخليط السابق مع البياض بخفة شديدة حتي لا نخرج الهواء من البياض حتي يختلط جيدا
4- ندهن صينية مقاس24 بالزبدة ثم الدقيق وتدخل فرن 200 درجة اومتوسط الحرارة حتي تستوي المدة بتختلف من فرن لاخر مثلا انا فرني بياخد ساعة
5- تعرفي انها استوت لما تدخلي سكينة رفيعة وتلاقيها تطلع نظيفة ثم تخرجيها من الصينية واستخدميها زي ما انتي عايزة
SHARE

About داليا سالم