Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » الدوريتوس

الدوريتوس

Written By داليا سالم on الجمعة، 13 أبريل 2012 | 12:22 م

طريقة لعمل احلي دوريتوس في البيت وازاي نعمله بالمكهات المحتلفة ويكون اصح بكتير واخف :)


2 ك دقيق ذرة 
1 م ص ملح 
3/4 ك ماء دافئ
1 م ك زبدة 
زيت 

1-  يقلب الدقيق الذرة مع الملح ويفرك مع الزبدة ثم اعجنيها باضافة الماء شوية بشوية لحد ما تكون عجينة متماسكة لا تاخذ اكتر من 4 دقائق  
**هنا الوقت المناسب لاضافة النكهة  (مكعب مرقة دجاج او مكعب مرقة لحم - جبنة رومي مبشورة - بودرة جبنة - شطة وبشر ليمون - )وتعجن مع الدقيق جيدا 

2- كوريها كور قطرها 4 سم ثم بين طبقتين من الكلين فيل او الاكياس البلاستيك افرديها اما بالنشابة او بقاعدة طاسة ثقيلة  وتترك لترتاح قليلا  ثم تقطع لمثلثات 

3- اما أنك تقليها في زيت غزير او ضعيها في الفرن علي ورق فويل بعد رشها بقليل من الزيت وتترك حتي تحمر وتقرمش تماما 

وبالهنا والشفا 
SHARE

About داليا سالم