Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم

الارز الاحمر السبايسي

Written By داليا سالم on الثلاثاء، 28 فبراير 2012 | 5:15 ص

وصفة رائعة خاصة بي لعمل ارز احمر رائع اللون والنكهة وسبايسي حار جدااا
يقدم مع اطباق الدجاج


الارز  الاحمر بالبابريكا الحار جدااا
2 م ص بابريكا
2 ك ارز بسمتي ابيض او ارز ابيض مصري 
4 م ك زيت
1 بصلة وسط جوليان
ملح – فلفل اسود – كمون – جوزة الطيب – خلنجان مطحون – قرفة- شطة 
2 م ك صلصة طماطم
4 م ك هوت صوص
1 م ص سكر
1 مكعب مرقة خضار
2  ك مرقة او ماء ساخن

1- يشوح البصل في قليل من الزيت حتي يدبل ثم نضيف صلصة الطماطم والبابريكا ثم المرقة ومكعب مرقة الخضار والتوابل والسكر  وتترك لتغلي ل5 دقائق

2-ثم نضيف الارز بعد تصفيته جيدا جدا ( اذا كان ارز بسمتي يجب ان ينقع ل1/2 ساعة علي الاقل قبل التسوية وتزود 1/2 ك لمرقة الدجاج )ثم نضيف باقي كمية الزيت  ونقلب بخفة وبعد ان تغلي نخفض درجة الحرارة وتنتركها لتستوي علي نار هادئة ل20 دقيقة  ثم يقلب ويقدم ساخن وبالهنا والشفا


وده طبق الارز البسمتي الاحمر 




طبق  سريع جدااا (في اقل من 20 دقيقة ) رائع ليوم تكوني فيه مشغولة جداااا 
ويقدم مع برجر الدجاج المنزلي المقرمش جدااا  واللي حابب الوصفه يسيبلنا كومنت :)))
SHARE

About داليا سالم