Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » الارز بالخضار الدايت

الارز بالخضار الدايت

Written By داليا سالم on الأحد، 16 أكتوبر 2011 | 10:19 ص

كتير مننا بيقع في خطا كبير هو منع النشويات تماما أثناء الريجيم وتعاني بعد ما تخلص الريجيم وتبدا تاكل الاكل العادي بترجع تزيد اللي خسته وده لان حرمان الجسم من النشويات تماما صحيح يخسسك اسرع بس رجوع الوزن ده تاني اكيد 100% وكمان بيبقي من اكتر العوامل اللي بتحسسك بالخمول وقلة النشاط  طب نعمل ايه ؟؟؟
اي كان وزنك قللي النشويات مش تمنعيها تماما وكليها بطريقة صحية وخفيفة تبقي بتغذي جسمك وما بتحرميش نفسك وبتخسي في نفس الوقت الفكرة في طريقة الطهي اللي بتحافظ علي فيتامينات والمعادن الموجودة بالاكل وتستمتعي كمان بالطعم الحلو والخفيف
وللنهاردة طريقة الارز بالبسلة والجزر الصحية وازاي نحمر اللحم بدون سمن كمان :)





الارز الابيض بالخضار
2 ك ارز مغسول
ملح - فلفل اسود - ورق لورى - عود قرفة - قرنفل
1 بصلة مقطعة شرائح رفيعة جوليان
1/2 ك جزر مقطع مكعبات
1/2 ك بسلة مجمدة
مرقة دجاج
ماء ساخن

2 م ك زيت فقط 



1-يشوح الارز المغسول مع التوابل الصحيحة والملح لمدة 3 دقائق  في 1 م ك من الزيت حتي يشكشك (يسمع صوت خرفشة عند تقليبه بالمعلقة)ويسقي بالمرق الساخن حتي يغطى سطحه يترك ليغلي ثم  بقليل من المرقة نذيب 1 م ص كاري وترش علي شكل خطوط علي الارز بعد ما تشرب ماؤه وقبل ما نضعه علي نارهادئة لمدة 15 دقيقة  حتي يستوي
2-يشوح البصل حتي يصبح لونه شفاف  في الملعقة الثانية من الزيت ثم الجزر والبسلة ويقلب مع الملح والفلفل الاسود لمدة5 دقائق ويرفع من علي النار ويترك مغطي حتي يستوي الارز
3- قبل التقديم بخمس دقائق يخلط الخضار مع الارز ويقدم ساخن
ملحوظة
ممكن بسلة طازجة بس بتاخد وقت اطول في السوا من المجمدة فيفضل سلقها ل10 دقائق في ماء ساخن مملح  في حلة بدون غطاء وبعد ما ترفعيها حطيها علي طول في ماء بارد مثلج لتحافظي علي لونها الاخضر الزاهي











لتحمير اللحم:
بعد سلق اللحم ترفع قطع اللحم ونضعها علي طاسة ساخنة بها 1 م ص من الزيت ونوطي الشعلة ونغطي الطاسة ونقلب شوية بشويه من كل جانب حتي تحمر من كل الجوانب  الطريقة دي بتاخد وقت شوية بس لو كل 8- 9 قطع لحم اتحمروا بملعقة صغيرة من الزيت (52 كالوري فقط) وما حرمتيش نفسك ولا اسرتك من طعم اتعودوا عليه وتحافظي علي وزنك وصحتك في نفس الوقت


**بافضل سلق بعض حبات الجزر الاضافيه وتشويحها مع اللحم حتي احصل علي المزيد من الفائدة والاشباع ;)
SHARE

About داليا سالم