Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » سمك بالباف بيستري

سمك بالباف بيستري

Written By داليا سالم on الأحد، 26 فبراير 2012 | 6:43 ص

سمك الباف بيستري بالبيستو صوص وصفة ايطاليه رائعة تحمل الكثير من الاناقة والطعم الرائع لمائدتك وخصوصا لضيوفك 
ليست فقط تتميز بالشكل الرائع ولكن بالطعم الرهيب ايضا 

1 عبوة  عجينة باف بيستري جاهزة 
سمكة وزن 1 كيلو مخلية من العظم تماما (يفضل سمك التروت )
1/3 ك زيتون اسود
ملح - فلفل اسود -
زيت زيتون 
1 بيضة + 2 م ك لبن 
3/4 ك من صوص البيستو 


1- افردي عجينة البافب بيستري واقسميها لنصفين ثم ضعي علي النصف الاول شريحة السمك الفيليه لتحديد شكلها ومقاسها علي العجينة وابدائي بحرف السكين بتشكيل شكل السمكة  علي العجين 


2- ارفعي قطعة السمك وادهني  قليل من البيستو صوص علي العجين  ثم تبلي السمكة بالملح والفلفل الاسود ورشة من زيت الزيتون ثم ضعيها فوق الصوص اول شريحة ثم ادهني بباقي كمية البيستو صوصثم رصي قطع من الزيتون المخليثم شريحة السمك الثانية واغلقيها بالنصف الثاني من العجين  المشكل علي شكل سمكة ايضا ثم بطرف شوكة اضغطي الاطراف معا لغلقها جيدا علي السمكة ثم تدهن بالبيضة المخفوقة باللبن وتدخل الفرن 180 درجة ل25 -30 دقيقة او حتي تحمر الباف بيستري وتقدم ساخنة وبالهنا والشفا
**يمكنك عمل السمكة كاملة مرة واحدة كما هو موجود بالوصفة او اعملي كل شريحة داخل عجينة لو حدها وقدميها اتنثين منفصلين 
SHARE

About داليا سالم