Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » صوص الديمي جلاس

صوص الديمي جلاس

Written By داليا سالم on الاثنين، 6 فبراير 2012 | 2:00 م


صوص الديمي جلاس 


صوص اشتهر كثيرا في الاونة الاخيرة ويستخدم بكثرة وخصوصا في اطباق الاستيك والجريفي وغيرها كتير واساسي في المطبخ الفرنسي 


هو حاليا متوفرفي شكل عبوات تقريبا بحوالي 38 جنيه مصري او عبوات صغيرة في الخارج 


ولكن لانها معظمها للاسف نكهات صناعية وبها الكثير من الالوان والمكسبات الطعم الصناعية 
فحبيت النهاردة اكتبلكم طريقة عملها السهلة في المنزل 




3 مكعب مرقة لحم 
1 ك بصل مقطعة
1/2 ك جزر 
1/2 ك كرفس
ملح- فلفل اسود مطحون 
1/4 ك بيوريه طماطم
ورق لوري - قرنفل - عود زعتر 
1/4 ك زبدة
لتر ماء 


1- نضع الزبدة في اناء كبير ثم نحمر فيها الخضروات كلها البصل ثم الكرفس ثم الجزر حتي يصبح لونهم بني ثم اضيفي التوابل والماء  والصلصة البيوريه وتقلب جيدا وتترك لتغلي ثم علي نار هادئة حتي تتكثف لنصف الكمية تقريبا 


2- ثم ذوبي فيهم مكعبات  مرقة اللحم واتركيها لتغلي ل15 دقيقة ويسمك قوامها فصفيها  وتستخدم 


*راعي تقليل الملح لان مكعبات المرقة فيها نسبة ملح عالية وحاولي تضبطي ملوحة الصوص في بعد ما يسمك قوامها في النهاية 


**ممكن تحتفظي بها علي شكل مكعبات للثلج بوضعها في قالب مكعبات الثلج ثم تفريغها في كيس واستخدميها كديمي جلاس جاهز وسريع 


***دي طريقتي الموفرة لعمله اتمني تجربوها وتعجبكم
SHARE

About داليا سالم