Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » بسكويت القرفة

بسكويت القرفة

Written By داليا سالم on الجمعة، 28 أكتوبر 2011 | 3:35 م

ده من احلي انواع البسكويت المقربة لقلبي واول حاجة عملتاها في حياتي من وصفة مكتوبة  وانا لسه صغيرة  في المدرسة وكانت سبب لعشقي للقرفة 
حبيت اشارككم الوصفة دي من ذكريات لايام جميلة :)
 بسكويت القرفة 
2 ك دقيق
1 بيضة
2 م ك زبدة
1/2 م ص فانيليا
1 م ك قرفة
1/2 م ص بيكنج بودر
1 ك سكر بودرة
من 1/4-1/2 ك لبن حسب نوع الدقيق

1- بنخلط الدقيق مع البيكنج بودر ثم نفركهم بالسمن ونضبف القرفة والسكر ونمزجهم جيدا ثم تعجن بالبيضة وبقليل من اللبن حتي تصبح عجينة متماسكة نوعا ما
2- نفردها بالنشابه  بحيث تكون سمكها لا يزيد عن 1/2 سم ونقطعها بالشكل اللي بتحبيه ويدخل الفرن علي صينية مفروشة بورق الزبدة ويترك ل10-12 دقيقة بالكتير وبعد ما تخرجيه من الفرن سبيه زي ما هو في الصينية علشان يجمد شوية
3- ارفعيها من الصينية ثم نزينه بجلايس السكر


جلايس السكر
1 ك سكر بودرة
2م ك لبن 
1- تخلط معا جيدا بصبر حتي تصبح مزيج لين يصلح للتزيين وزيني بها البسكويت بخطوط وترش بالسبرينكل الملون وتقدم
اتمني تجربوها وتعجبكم  وترتبط معكم جميعا بذكريات حلوة وسعيدة زي ما هي مرتبطة معايا :)

SHARE

About داليا سالم