Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » , » كيش البسطرمة والبيض الرائع

كيش البسطرمة والبيض الرائع

Written By داليا سالم on الجمعة، 6 يناير 2012 | 12:44 ص

 دي احدي وصفاتي الخاصة اللي حابة اشارككم بيها النهاردة
وصفة جميلة لعشاء لذيذ سهلة وسريعة وما تاخدش اكتر من 45 دقيقة لكله للتحضير وللتسوية كمان :))
اسيبكم مع الطريقة والمقادير


 ½ ك زبدة
2 ك دقيق
6 بيضة
1 ك لبن
2 م ك زيت
1 بصلة جوليان
¾ ك مشروم قطع
 ¼ ك زيتون اخضر مخلي
1 م ص توابل ايطالية(الوصفة موجودة في البوم اصنعيها بنفسك )
¾ ك جبن شيدر مبشور
2 م ك بارميزان مبشور
1 ك شرائح بسطرمة
1/2 ك جبن كريمي

1-   لعمل العجينة الكيش نخلط الدقيق ورشة الملح  مع الزبدة بفركهم سويا  جيدا ثم نضيف 2بيضة ونعجن ثم اضيفي 1/2 ك لبن واعجني للحصول علي عجينة متماسكة ثم اتركيها لترتاح  10 دقائق

2-لنجهز الحشو : نخفق باقي البيض مع الجبن واللبن و2 م ك الدقيق معا جيدا ونتبلهم بالملح والفلفل والتوابل الايطالية ثم نتركهم جانبا
ونبدا في تشويح البصل في قليل من الزيت والمشروم ونتبلهم بالملح والفلفل والتوابل الايطالية

3- نفرد العجينة في قالب تارت كبير او قوالب صغيرة حسب الرغبة ثم نبدا بفرد طبقةمن  الجبنة الكريمي ثم نضع مزيج المشروم والبصل ثم نرص شرائح البسطرمة علي الوجه ونغطي الكل بمزيج اللبن والبيض وتدخل الفرن 180 درجة ل30 دقيقة وتقدم ساخنة وبالهنا والشفا

** الكمية تكفي لعمل : 6 قوالب صغيرة او صينية تارت مقاس 24 

جربوها وان شاء الله تعجبكم 
SHARE

About داليا سالم