Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » , » ميكس جريل من الاخر

ميكس جريل من الاخر

Written By داليا سالم on الأربعاء، 26 أكتوبر 2011 | 9:50 م

طبق للعيد ومافيش اسهل منه ومشبع وملفت للانتباه دائما خصوصا مع عزومات العيد ومافهيوش اي شغل خالص  وسر الشيف هنا في التتبيلة
لكل نوع من انواع الموجودة في طبق الميكس جريل تتبلته المختلفة وما ينفعش خلطة واحدة علي كله حتفقدي ميزة التميز للطبق ده وهو ان كل نوع وطعم لحمة محتفظ بمذاقه الفريد ونكهته الخاصة مما يجعل تجميعهم في طبق كتاج يحمل احلي الجواهر 


اولا تتبيلة الريش وممكن استبالها باللحم الضاني القطع (الكباب)
فص ثوم مفروم ناعم - ملح - فلفل اسود - كمون - شطة - قرفة - جوزة الطيب -

 بصلة مفرومة ناعم مضاف لها 1 م ص خل وقليل من الماء حتي تصبح ناعم تماما  
1 حبة طماطم مفرومة 
وتخلط المزيج معا وتتبل بها الريش وتشوي وبالهنا والشفا 


ثانيا الشيش طاووق :
1/2 ك زبادي
 عصير ليمون - ملح  - ثوم بودرة - بصل بودرة - جوزة الطيب - فلفل اسود -  ماء بصل - شطة 
*ويمكن استخدامها ايضا لشوي الدجاج الكامل 


ثالثا الكفتة الشامي :
3/4 كيلو لحم كندوز
1/4 كيلو لحم ضاني 
1 حبة فلفل اخضر واحمر واصفر جوليان
ملح - فلفل اسود - كمون -  جوزة الطيب - كبابة صيني -  سماق 
1 بصلة مفرومة  ومصفاة من ماؤها (ماؤها يستخدم لتتبيل الريش )
وتصبع علي شكل اصابع طويلة نوعا ما وتدخل الثلاجة لتجمد قليلا قبل الشوي 
**احيانا تشكل علي شكل دائرة ويضاف لها بقدونس مفري ولكن هذه كلها اضافات حسب الرغبة 
 المهم في الفكرة ان الميكس جريل لازم يكون مكون من:
 كفتة (اختاري النوع والوصفة اللي تعجبك ) - لحم ضاني (ريش - كباب) - دجاج مشوي (اما قطع كاملة - شيش طاووق - شرائح من الرومي (لمرضي الكوليسترول والمتبعين للدايت )

* ويقدم مع السلطات الباب غنوج - سلطة الطحينة - السلطة الخضراء  (سلطة المشاوي) - مخللات - سلطة الرايتا (الزبادي ) زاحيانا مع الخبز او مع اطباق من الارز الببسمتي وللعزائم قدميها مع محاشي مشكلة وبالهنا والشفا 
شكلي الميكس جريل علي ذوقك وفي بيتك  المهم انه يكون كله ساخن من علي الجريل ;) 


* ملحوظة للجميع كل الوصفات موجودة داخل المدونة او البيدج :))





SHARE

About داليا سالم