Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » طريقة عمل الكوراسون بالخطوات

طريقة عمل الكوراسون بالخطوات

Written By داليا سالم on الجمعة، 11 نوفمبر 2011 | 11:10 ص

كتير بيسالوا علي ازاي نعمل الكرواسون ولانه من اشهر المعجنات اللي عليها اقبال سواء للافطار او كسناك وخصوصا لو ملئ بالشوكولاته فحبيت النهاردة اجبلكم طريقة صنعه المظبوطة بالتفصيل الممل :)


نبدا الاول بالمقادير :

كروساون بالجبن
1 كيلو دقيق
3/4 كيلو زبدة
1 م ك سكر او عسل
1 م ك خميرة
2 بيضة
1/4 م ص فانيليا
ماء دافئ للعجن
رشة ملح

1- ينخل الدقيق مع الملح ويترك جانبا ثم في اناء صغير تدعك الخميرة بالسكر او العسل ثم نضيف1/4 ك من الماء الدافئ وتترك حتي تظهر فقاقيع ثم تضاف للدقيق ثم ضعيه في العجان مع البيض واضيفي الماء شوية بشوية حتي تكون عجينة متماسكة الماء بيبقي حسب نوع الدقيق تعجن ل 10 دقائق



2- نجهز الزبدة الطرية نوعا ما بتشكيلها علي شكل مستطيل  ووضعها بين ورقتي بلاستيك ثم تفرد جيدا



و علي سطح خشبي نفرد العجين  لمستطيل كبير بحيث يكون ضعف حجم الزبدة



ونضع الزبدة علي نصفه ونثني عليها نصف المستطيل الثاني 



وتغلق الاطراف جيدا باطراف اصابعك ثم تفرد المستطيل  بالنشابة ببطء حتي تتوزع الزبدة مع مراعاة عدم خروج الزبدة خارج العجين والاتمزق اثناء الخبز ونكمل فردها لمستطيل طويل وسمكه 1/2 سم ثم تطبق  3مرات فوق بعض وتترك لترتاح مغطاة في الثلاجة ل15 دقيقة

3- يكرر فرد العجين وطيه 4 مرات كمان ثم في اخر مرة افرديها حتي تصبح ذات سمك متساوي ثم اقطعي الحروف وبسكين حاد اقطعيها علي شكل مثلثات ووضعي كمية من الجبن المفضل او الشوكولاته او النوتيلا




لكي ثم لفيه وشكليه علي شكل الهلال وتترك 30 دقيقة تخمر ويدخل فرن حار فورا بعد ان يدهن بقليل من البيض وبالهنا والشفا
وده شكله النهائي بعد خروجه من الفرن :))

اتمني تجربوه ويعجبكم وتقولولنا رايكم ايه :)




SHARE

About داليا سالم