Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » الكشري الاسكندراني الخطير جدااااااااااااا

الكشري الاسكندراني الخطير جدااااااااااااا

Written By داليا سالم on الاثنين، 26 سبتمبر 2011 | 6:13 ص



أكلة مصرية اسكندرانية جامدة جدا وما بتاخدش وقت في اقل من 15 دقيقة بتلاقي عندك وجبة متكاملة العتاصر من نشويات وبروتينات وخضروات وكمان اقتصادية جدا  وكمان الاطفال بيحبوها انا ابني  بيحبها جدا خصوصا مع الهوت صوص






الكشرى الاسكندراني

1/2 1 ك ارز مصرى
3/4 ك عدس اصفر
1 م ص صلصة
مرقة دجاج
1 بصلة وسط مقطعة شرائح رفيعة
ملح -فلفل ابيض -كمون
الطريقة
يسخن قليل من الزيت ويشوح الارز ثم العدس ثم الملح والتوابل
ثم نضيف ماء دافئ وليس ساخن مذاب به ملعقة الصلصة
ثم يترك لمدة 15 دقيقة

يحمر البصل في زيت غزير حتي يحمر ثم يرفع ويصفي
ثم يغرف ويقدم مع البصل المحمر
تقدم مع البيض السلوق والطماطم المخللة والليمون المخلل
  جربوها وحتعجبكم وعلي ضمانتي ;)
SHARE

About داليا سالم