Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم

البطاطس بالدجاج

Written By داليا سالم on السبت، 12 مايو 2012 | 5:31 ص

وصفة صينية بطاطس بالدجاج لحد هنا وعادي
أما اللي مش عادي هو النكهة واللون والطعم اللي بدون نقطة زيت واحدة يعني من الاخر لايت !!!!!!!!!!!!!

أزاي أليكم الطريقة :)


1/2 كيلو بطاطس مقشرة ومقطعة لشرائح 
1/2 كيلو دجاج دبابيس (أورااك - أفخاذ)
1 1/2 م ك صلصة طماطم بيوريه 
1 ك صوص طماطم فريش 
1 مكعب مرقة دجاج 
1 م ك خل أبيض 
ملح - فلفل اسود - كمون - كزبرة - جوزة الطيب 
رشة سكر 
1 بصلة كبيرة جوليان 
2 م ك زبادي لايت 


1- نقوم برفع شرائح البطاطس مع الصلصة والطماطم الفريش والبصل والتوابل والمرقة والماء ورشة السكر علي النار لتغلي ل10 دقائق في حلة أو اناء مغطي  وقومي بتسخين الفرن علي 240 


2- امزجي قليل من التوابل مع الزبادي والخل  جيدا ثم تبلي بها الدجاج  


3- بعد ان تنتهي ال10 دقائق قومي برفع البطاطس من علي النار وتجهيز صينية لفرن تصلح للتقديم ثم قومي بوضع البطاطس فيها وراعي توزيعها جيداثم رصي الدجاج علي الوجه  وقومي بأخذ 2 م ص من صوص الطماطم واخلطي مع ما تبقي من صوص تتبيلة الزبادي واخلطيهم وادهني بها الدجاج ثم رشيها برشة من الفلفل الاسود 


4- تدخل الفرن ل20 دقيقة حتي تحمر من علي الوجه وقدميها ساخنة مع قليل من الارز الابيض والسلطة الخضراء وبالهنا والشفا 
أكلة صحية وهنية جربوها وقولولي رايكم ايه ؟؟ :))

SHARE

About داليا سالم