Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » تورتة القلب الاحمر

تورتة القلب الاحمر

Written By داليا سالم on الثلاثاء، 6 مارس 2012 | 5:58 ص

مافيش احلي من انك تعملي تورتة يفتكروها عادية
ولما يقطعوها يلاقوا احلي مفاجأة  قلب احمر جميل يعبر عن حبك الكبير ليهم وتبهريهم
وعلشان كده وبالصور التفصيلية تورتة القلب




المقادير :
2 ¾  ك دقيق منخول
1 ك زبدة طرية
2 ك سكر
4 بيضة كبيرة
1 ك لبن
1 م ص فانيللا
لون احمر 
1/2 ك شربات او قطر بالفانيلا 

لكريمة التغطية :
1 ك زبدة  طرية
6ك سكر بودرة
2 م ص فانيليا
½ ك لبن

1- اخفقي البيض جيدا جدا  مع الفانيلا ل12 دقيقة وانخلي الدقيق في وعاء منفصل مع الملح والبيكنج بودر 

2- اخفقي الزبدة مع السكر حتي تصبح كريمية القوام ثم اضيفي البيض المخفوق واخفقيهم حتي يمتزجوا ثم اضيفي الدقيق بالتبادل مع اللبن حتي يمتزجوا جيدا 

3- لعمل هذه التورتة تحتاجين ل5 صواني نفس الحجم (ممكن استخدام صواني الفويل الدائرية )
وقومي بدهنها بالزبدة ورشها بالدقيق جيدا ثم في اربع صواني منهم ضعي كميات متساوية من العجين بحيث تكون حوالي 1/4 القالب او الصينية فقط والجزء المتبقي لونيه باللون الاحمر وادخلي كل الصواني الفرن ل10-12 دقيقة فرن 185 

4- اخرجيها من الفرن واتركيها لتبرد تماما ثم فتتي الكيكة الحمراء باستخدام يدك او شوكة  وبلليها بقليل من الشربات او قطر الفانيلا 




5- نخفق الزبدة حتي تنعم تماما ثم نضيف السكر البودرة شوية شوية مع اضافة القليل من اللبن  حتي يمتزجوا  جيدا ونخفقهم مع الفانيلا وتستخدم
ثم نساوي سطح الكيكات ونضع علي اول طبقة كيك طبقة من الكريمة ثم ثاني واحدة من الكيكات الاربع  ونكرر نفس الخطوة مع الطبقتين الاخرتين من الكيك بحيث تحصلي في النهاية علي 2 تورتة مكونة من طبقتين من الكيك ومحشيتين بالكريمة 

6- اربطي بخيط مطبخ (دوبارة )اثنين من الخلة الخشبية كما بالصورة 

7- اغرزي اول خلة علي بعد 1 1/2 سم من حرف الكيك والخلة الاخري في المنتصف تماما  ولفي الخلة التي علي الحرف علي شكل دائرة 
هكذا وكرري  نفس الخطوة للطبقتين الكيك الثالثة والرابعة معا   
8- هنا التكنيك الحقيقي والمحتاج لتركيز عالي وهو تفريغ الطبقات اول تورتة منهم فرغيها بمعلقة بحيث تخافظي علي شكل مثلث هرمي في منتصفها  اما التورتة الثانية ففرغيها بحيث تكون علي شكل مثلث وفرغة حتي اخر طبقة مع مراعاة عد تفريغ اخر طبقة من الكيكة بالكامل 

هنا التورتين ظاهرين كويس وكيفية شكل التفريغ هو المطلوب ثم ابدائي في تغليفها  من الخارج بكريمة التغطية  


9- ابدائي في حشو التجويف بالكيكة الحمراء المفتتة كما بالصورة التالية  وهنا بعد ان تنتهي من الحشو اتركيها لتبرد مغطاة بكلين فيل  في الثلاجة حتي تتماسك وتستطيعي قلبها علي بعض 

10- بعد ان تتركيها قليلا قومي باخراجها من الثلاجة ونزع الكلين فيل ثم ضعي التورتة التي علي اليمين فوق التورتة اللي علي الشمال بحيث تكون التورتة الاولي من علي اليمين في الصورة هي الطبقة العليا لتورتنا لتشكل شكل القلب ثم غلفيها بالكامل بكريمة التغطية من الخارج وزينيها بوردات من الكريمة 





وبكده قل ما تقطعي سلايس من التورتة حتلاقي 1/2 قلب  احمر زاهي وجميل وكلما قطعتي من التورتة كلما ظهر القلب اكثر 

اتمني تجربوها وتعجبكم 

SHARE

About داليا سالم