Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » , » السينمون بايت

السينمون بايت

Written By داليا سالم on الجمعة، 16 مارس 2012 | 2:38 م

وصفة السينمون بايتس شبيهة بوصفة بيتزا هت ولكن احسن بكتيررررررررررر  وعلي شكل قلب كمان 
علشان يبقي حلو رومانسي جميل لمناسبة متميزة جداا


1/3 ك سكر
2 م ك خميرة
2 ك ماء دافئ
2 م ص ملح
6 بيضات
8 ك دقيق
1 ك زبدة
2 ك سكر بالقرفة

1-ضعي الخميرة مع السكر وقليل من الماء الدافئ واتركيها لتتفاعل ثم انخلي الدقيق مع الملح في وعاء كبير 

2- اخفقي البيض جيدا حتي يتضاعف حجمه ثم اضيفي الخميرة المذابة واخفقي جيدا ثم اضيفي الدقيق شوية شوية لحد ما تعجن وممكن تضيفي باقي الماء الدافئ حسب حاجة الدقيق لحد ما تتماسك العجينة وتبقي متماسكة لا تلصق في وعاء العجن  وسيبي العجين يرتاح ل30 دقيقة 

3- اختاري صينية علي شكل قلب وضعيها في فرن 400 درجة وسبيها فاضية تسخن ل20 دقيقة قبل استخدامها  ثم اخرجيها وهي ساخنة بحذر وادهنيها ب
1/2 ك زبدة في قاع الصينية ثم رشي 3/4 ك سكر القرفة ثم ابدائي قطعي العجينة لكور صغيرة ورصيها متجاورة ومتلاصقة داخل  الصينية حتي تنتهي الكمية ثم ضعي علي وجهها باقي كمية الزبدة  ورشهيها بباقي كمية السكر بالقرفة  وتدخل الفرن الحامي ل30-40 دقيقة او حتي تنتفخ وتحمر وتقدم ساخنة وبالهنا والشفا استمتعي بها مع من تحبين :))
** لعمل سكر القرفة اخلطي 1 ك سكر + 1 1/2 م ك قرفة 





SHARE

About داليا سالم