طبعا دي تورتة للمبتدئين قصدت انها تكون بسيطة جداااا مافيهاش شغل كتير علشان تبقي سهلة علي الجميع
4 بيضة كبيرة
1 م ص فانيليا
1/3 ك كاكاو دارك غير محلي
1 ك دقيق ابيض
1 ك سكر بودرة
رشة ملح
1 م ص بيكنج بودر
1/4 ك زبدة سائحة
1/4 ك لبن
1/2 لتر كريمة لباني
لجلايس الشوكولاته :
1 ك شوكولاته قطع دارك
1/2 ك سكر بودرة
2 م ك زبدة
3 م ك كريمة لباني
1 1/2 م ص جيلاتين بودرة
1- اخفقي الزبدة والسكر حتي يصبح شبه الكريمة ثم اضيفي البيض والفانيليا واخفقي ل10 دقائق
2- ثم انخلي الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو والملح ثم نضيفه للمزيج بالتدريج بالتبادل مع اللبن والزبدة حتي يمتزجوا تماما
3- ندهن صينية بالزبدةوترش بالدقيق ثم نصب مزيج الكيك في صينية -22-24 سم ثم تدخل فرن سا خن 200 درجة ل25 دقيقة او حتي تستوي تماما
وبعد ما تخرج من الفرن نشيلها من الصينية فورا ثم توضع علي رف سلك ونتركها لتبرد تماما ونراعي اني يكون وجه الكيكة لاعلي وليس ملاصق للرف السلك
حتلاحظوا لونها الغامق الملئ بالشوكولاته :)))
4- نبدا في تقطيعها لطبقات 3 طبقات او اتنين حسب سمك الكيك
وراعي ان تخلي اول طبقة او الطبقة السفلي من التورتة هي طبقة العليا من الكيك وده لان الكيكة دائما بتكون مقوسة نوعا ما من الاعلي والتورتة دي لانها بسيطة مافيش كريمات تغطية لذا لو ساوينا سطح الكيك وحطينا صوص الشوكولاته حيتشربه الكيك ويبوظ الشكل النهائي ونخلي اعلي طبقة او الطبقة النهائية اللي حنصب عليها صوص التغطية النهائية هي قعر الكيك
5- ثم نخفق الكريمة اللباني مع 1 م ك من صوص الشوكولاته اللي حنستخدمه للتغطية النهائية
ونجهز الصوص عن طريق رفع كل المكونات ماعدا الجيلاتين علي حمام مائي لتذوب تماما ثم نضيف الجيلاتين المذوب في معلقة ماء وترفع علي النار لمدة دقيقتين ونسيبها تبرد ل10 دقائق قبل استخدامها علشان توصلي للمعان الممتاز ونصبه علي وجه الكيك وممكن تسبيها بالشكل الجمالي ده بدون ما نغطي الجوانب بالكامل
او غطي الجوانب بالكامل وتترك بلالثلاجة لحين التقديم
وممكن تزينيها اما بقليل من الفراولة الطازجة او الشوكولاته الفارماسيل او وردات من الكريمة الشانتيه المستخدمة في الحشو
ودي 3 طبقات نفس الكيكة لكن مرة تانية :)) واتعملت في ساعتين مع التبريد والتسوية وكله وكان قبل وصول الضيوف علي السريع كده والتصوير جه في البواقي بقي :))))
2 مرة في اسبوعين وبالهنا والشفا