المبكبكة واحد من الاطباق الليبية المتعددة واللذيذة من المكرونة اللي ابدع المطبخ الليبي في عمل اطباق عديدة منها تحمل الباستا الايطاليه والنكهة العربية الليبية ويمكن ده لان الايطاليين نقلوا الباستا للثقافة الليبية اثناء الاستعمار وتاثرت بيها كثيرا وعملوا منها اطباق كتير متميزة ووصفة النهاردة اساسا بواقي البسلة بالجزر واللحم مع الباستا واي كان من ولف هذه التركيبة فهو مبدع
والنهارده حبيت اجبلكم الوصفة بس علي طريقتي السهلة والسريعة مع الطعم الجامد طبعا ;)
المقادير :
500 غرام باستا اليبو او (مقصوصة)
2 ك طماطم بيوريه
350 غرام بسلة وجزر مقطع (كيس مجمد )
1 مكعب ماجي
ماء للسلق
ملح - فلفل اسود - كمون - جوزة الطيب - زعتر
1 بصلة مفرومة ناعم
1- قومي بغلي الماء وتمليحه جيدا ثم نقوم بوضع البسلة والجزر وتركها ل8 دقائق تغلي ثم تنشل من ماء السلق وتوضع في وعاء ماء مثلج بسرعة وتترك فيه لحين الانتهاء من الطبق
2- نقوم بوضع الباستا لتسلق مكان الخضروات ثم نبدا نجهز الصوص اثناء سلق الخضر لتوفير الوقت بتشويح البصل جيدا والثوم حتي يصبحوا لونهم شفاف ثم نضيف صوص الطماطم ونتركه ليسبك مع اضافة مكعب المرقة والتوابل واتركيها ليسسبك علي نار هادئة
3- صفي الباستا جيدا ثم ضعيها في الصوص وقلبيها جيدا وهدئ النار واضيف البسلة والجزر واتركيها بدون تقليب ل3دقائق ثم قلبيها قبل الغرف في اطباق التقديم مباشرة(وده علشان نحافظ علي الوان البسلة الخضراء الزاهية والجزر القطع)
وبالهنا والشفا عليكم
*وقت الطهي : 15 دقيقة
تكفي لاربع اشخاص :))
طبق مغذي وسهل وسريع وبحب اقدمه دائما مع دجاج مشوي بالكاري يممممممممممي
والنهارده حبيت اجبلكم الوصفة بس علي طريقتي السهلة والسريعة مع الطعم الجامد طبعا ;)
المقادير :
500 غرام باستا اليبو او (مقصوصة)
2 ك طماطم بيوريه
350 غرام بسلة وجزر مقطع (كيس مجمد )
1 مكعب ماجي
ماء للسلق
ملح - فلفل اسود - كمون - جوزة الطيب - زعتر
1 بصلة مفرومة ناعم
1- قومي بغلي الماء وتمليحه جيدا ثم نقوم بوضع البسلة والجزر وتركها ل8 دقائق تغلي ثم تنشل من ماء السلق وتوضع في وعاء ماء مثلج بسرعة وتترك فيه لحين الانتهاء من الطبق
2- نقوم بوضع الباستا لتسلق مكان الخضروات ثم نبدا نجهز الصوص اثناء سلق الخضر لتوفير الوقت بتشويح البصل جيدا والثوم حتي يصبحوا لونهم شفاف ثم نضيف صوص الطماطم ونتركه ليسبك مع اضافة مكعب المرقة والتوابل واتركيها ليسسبك علي نار هادئة
3- صفي الباستا جيدا ثم ضعيها في الصوص وقلبيها جيدا وهدئ النار واضيف البسلة والجزر واتركيها بدون تقليب ل3دقائق ثم قلبيها قبل الغرف في اطباق التقديم مباشرة(وده علشان نحافظ علي الوان البسلة الخضراء الزاهية والجزر القطع)
وبالهنا والشفا عليكم
*وقت الطهي : 15 دقيقة
تكفي لاربع اشخاص :))
طبق مغذي وسهل وسريع وبحب اقدمه دائما مع دجاج مشوي بالكاري يممممممممممي