Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » كفتة الحاتي علي الطريقة المصرية

كفتة الحاتي علي الطريقة المصرية

Written By داليا سالم on الاثنين، 19 سبتمبر 2011 | 8:10 ص


الكفتة من الاطباق الرائعة السهلة والسريعة في كل مطابخ العالم لكن مهما لفينا وغيرنا يظل لكفتة الحاتي الشرقية مذاق لا ينس ولا يقاوم ولان النكهة عربية والطريقة مصرية حبيت اشارككم بطريقتها النهاردة
طريقة مضمونة 100 % لا تفك منك ولا تتفت وتبقي بالضبط زي بتاعة مين ؟؟؟؟ 


الحاتي طبعا :)


نبدا بمقادير كفتة الحاتي:(koft el hatii)






1/2 كيلو لحم مفروم احمر



1/4 ك لحم مفروم ضاني



1/2 بصلة مبشورة ناعم



ملح - فلفل اسود - جوزة الطيب - جنزبيل - كمون - ثوم بودرة - بصل بودرة
:



1- يرش البصل بقليل من الملح ويوضع علي جنب ثم يصفي من الماء ونضع البصل المصفي مع اللح والتوابل ويخلط جيدا
2- ناتي بملعقة طعام وندهن يد الملعقة بشوية من ماء البصل او الزيت ثم ناخذ كمىة من اللحم وتشكل علي شكل اصبع وتسحب وتوضع في صينية تيفال وهكذا حتي تنتهي الكمية ثم تدخل ترتاح في الثلاجة حتي قبل ميعاد الاكل بثلث ساعة نخرجها ونضعها تحت الشواية مع تقليبها بعد اول 5 دقائق ثم نحمر فحمة وتوضع في ورقة فويا صغيرة او قشرة بصل ثم نضيف عليها 1 م ص سمن وهي قي الصينية ثم تغطي بالصينية بورق الفويل جيدا وتقدم وبالهنا والشفا







* تقدم مع البطاطس المحمرة والمكرونة وسلطةالطحينة او مع الحمام المحشي و الكباب او مع الشعيرية المحمرة والملوخية الحتمالات لا حصر لها بس انا هنا اديتكم فكرة عن تقديمها علي الطريقة المصرية :)

*كل ما كانت اللحمة من غير دهن و الخلطة من غير ماء البصل عمرها ابدا ما تفك منك وتطلع مظبوطة كل مرة وعلي ضمانتي


* ممكن اضافة كيس توابل خلطة كفتة كنور لطعم اقوي لو مش لاقية الثوم والبصل البودرة

SHARE

About داليا سالم