Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » , » المسقعة باللحم المفروم

المسقعة باللحم المفروم

Written By داليا سالم on الأربعاء، 25 أبريل 2012 | 3:30 ص

المسقعة او الموساكا طبق  اصله يوناني ايوه يوناني مش مصري ولاعربي وده بينطبق اكتر علي المسقعة اللي باللحمة والبشاميل لكن النسخة المصراوي اللي بالصلصة فقط او النسخة اللبناني اللي بالحمص تنويعات وتفريعات من الاصل اليوناني الموساكا :))




500 غرام لحم مفروم 
3 حبة باذنجان رومي مقطع دوائر
3 حبة بطاطس وسط مقطعة دوائر 
1 حبة فلفل اخضر رومي مفري ناعم 
2 بصلة وسط مفرية 
2 ك عصير طماطم فريش 
2 فص ثوم مفري ناعم 
1 م ك بقدونس مفري 
1 م ك نعناع اخضر مفري 
ملح - فلفل اسود - نعناع جاف - جوزة الطيب -فلفل احمر حار- 
زيت زيتون 
3 ك لبن كامل الدسم 
4 م ك دقيق 
4 م ك  زبدة 
2 بيضة 
1/2 ك جبنة بارميزان مبشورة 
1/2 ك جبنة شيدر مبشورة 


1- ارفعي البصل ليشوح في قليل من زيت الزيتون حتي يصبح شفاف اللون ثم شوحي الثوم واضيفي اللحم وشوحيه حتي يتغير لونه مع اضافة التوابل والفلفل الاخضر المفري ثم اضيفي عصير الطماطم وصلصة الطماطم واتركيها لتغلي ويسمك قوامها ثم اضيفي البقدونس المفري والنعناع الاخضر 


2-   يقطع البطاطس لدوائر وتسلق في ماء مملح ل4 دقائق وتصفي ثم تقلي حتي تصبح ذات لون ذهبي جميل ثم شرائح الباذنجان بعد تقطيعها ورشها بالملح وتجفيفها جيدا من ماؤها الزائد  ثم تقلي مكان البطاطس وتصفي من زيتها جيدا علي ورق مطبخ 


3- لعمل البشاميل : حمري الدقيق في الزبدة جيدا لدقيقتين (مع مراعاة الا يتغير لون الدقيق ) ثم قومي باضافة اللبن مع التقليب بمضرب سلك تقليب مستمر ثم اضيفي 1/2 كمية الجبنة المبشورة  والملح والفلفل وجوزة الطيب وقلبي حتي يسمك قوامها وارفعيها من علي النار واتركيها لتهدا لدقيقتين قبا اضافة البيض وخفقه جيدا مع البشاميل حتي يمتزج 


4- ابدائي في تجميع صينية الموساكا : بوضع قليل من صلصة الطماطم في صينية فرن تصلح للتقديم ثم رصي شرائح من الباذنجان وقليل من صلصة الطماطم ثم طبقة من البطاطس وقليل من صلصة الطماطم مع رشة  شيدر مبشور  وهكذا حتي تنتهي الكمية ثم غطيها بالكامل بالبشاميل وساوي سطحه ورشيه بباقي البارميزان والشيدر لو تبقي وتدخل الفرن ل200 درجة ل25-30 دقيقة حتي تحمر  وتزين بالبقدونس المفري وبالهنا والشفا 


** يمكنك اضافة القليل من الزيتون لها 

SHARE

About داليا سالم