طبعا لكل اللي عارفينا وبقالهم فترة متابعيني عارفين انا عندي بالبي بيعشقوا الفتة وبانواعها وانا باعشق التجديد والتغيير
وبيني وبينكم التجريب فيهم كمان :))))))
ودي وصفة عملتها وحبوها بس من كتر التجريب ما سمحت ليا الفرصة اني اعملها تاني
بس حبيت اشارككم بيها النهاردة
وبيني وبينكم التجريب فيهم كمان :))))))
ودي وصفة عملتها وحبوها بس من كتر التجريب ما سمحت ليا الفرصة اني اعملها تاني
بس حبيت اشارككم بيها النهاردة
1 كيلو افخاذ دجاج (وراك )
3 رغيف خبز عربي كبير
1ك صنوبر (ممكن تستبدليه بالسوداني )
2 بصلة كبيرة جوليان
3 حبات جزر كبيرة مقطعة دوائر
2 ك ارز ابيض بسمتي او 2 1/2 ك ارز مصري عادي
ملح - فلفل اسود - بابريكا مدخنة - شطة - ثوم بودرة - بصل بودرة -زنجبيل
زيت زيتون (او زبدة سائحة )
1 ك زبادي
مرقة دجاج
عصير ليمونة
بقدونس للتزيين
1- اغسلي الاوراك (الافخاذ)جيدا بالملح والماء وجففيها جيدا ثم امزجي التوابل معا جيدا جدااا مع عصير الليمون والزبادي ثم رشي قليل من الملح علي البصل واعصريه بيدك عصرة خفيفة لينزل ماؤه وامزجي مع التتبيلة
2- ادعكي الدجاج بالتتبيلة جيدا جدا وحاولي ادخال القليل من التتبيلة ما بين الجلد واللحم ثم في صينية فرن ضعي البصل كطبقة كاملة ثم شرائح الجزر ورشيها برشة خفيفة من المتبقي من التتبيلة ثم رصي قطع الدجاج فوقها وضعي قليل من زيت الزيتون من جانب الصينية وادخليها فرن حار 220 ل35 دقيقة ثم سوي الارز عادي جدا بتشويح في قليل من الزيت ثم عندما يشكشك او يصدر صوت عند تحريكه بالمعلقة اضيفي المرقة الساخنة واتركيه ليغلي ثم هدئ النار واتركيه ل20 دقيقة
3- في صينة فرن تصلح للتقديم علي مائدتك رصي الخبز بعد تقطيعة لقطع كبيرة ثم اسقيه جيدا بالسوائل الموجودة في صينية الدجاج ثمضعي كمية الارز كطبقة متساوية ثم رصي البصل اولا ثم شرائح الجزر ثم شرائح الدجاج وغطيه بالفويل
4- سخني فحمة جيدا حتي تحمر ثم في ورقة بصل او قطعة فويل ضعي الفحمة بالفويل في منتصف الصينية ثم ضعي عليها 1/2 م ص سمن (لافضل نكهة ونتيجة يفضل وضع سمن علي الفحم )ثم اول ما تبدا بخروج الدخان اغلقي الفويل جيدا وادخليها الفرن ل15 دقيقة اخري ثم قدميها ساخنة بعد رشها بالصنوبر المحمر والبقدونس وبالهنا والشفا