Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم

الحمام المحشي

Written By داليا سالم on الاثنين، 24 أكتوبر 2011 | 8:01 ص


حمام محشي
جوز حمام
3/4 ك ارز
كبد وقوانص الحمام
ملح - فلفل اسود - جوزة الطيب - حبهان مطحون
1 بصلة وسط مفرومة ناعم
بصلة - جزر مقطع
بهارات صحيحة




1- يغسل الحمام جيدا بالملح ويترك ليصفي من ماءه ثم يشوح البصل مع الزيت والكبد والقوانص المقطعة مع الملح والفلفل ويشوح جيدا حتي يتغير لونه ويصبح ذهبي ثم نضيف الارز المغسول ويسقي بمرقة ويضاف التوابل ويتك حتي يتشرب المرقة ويترك علي النار حتي يصبح 1/2 سوي ثم يرفع من علي النار
2- يرش داخل الحمام برشة ملح مع جوزة الطيب والفلفل ثم يحشي من الداخل بالارز وتحت جلد صدر الحمام بقليل من الارز وتكتف ارجل الحمام ثم يحشي من عند الرقبةويكتف الاجنحة للخلف وهكذا حتي تنتهي الكمية
3- يشوح ورق اللوري والحبهان والبصلة الصحيحة واكباش القرنفل والفلفل الاسود السليموقطع الجزر في قليل من الزيت ثم نضيف الماء الساخن حتي تغلي ثم نضيف الحمام مع مراعاة ايقافه في حلة السلق حتي لا يسقط ارز الحشو كله داخل الحلة حتي تمام السوي ثم يضاف الملح للشوربةيرفع ويترك ليهدأ
4- قبل التقديم يجهز قليل من الزبدفي طاسة وتحمر فيها وتقدم او يتم دهنها بالزبد ثم تدخل الفرن تحت الشواية مع مراعاة تقليبها علي جميع الجوانب حتي تحمر جيدا
وبالهنا والشفا

*ممكن ترك الشوربة تغلي حتي تقل كميتها وتتركز النكهة فيها وتقدم شوربة ساخنة بجانب الحمام
*راعي عند شراءالحمام التاكيد علي البائع ان الحمام للحشو وتاكدي من عدم وجودقطع في جلده وان يترك الرقبة بجلدها كاملة
* في بعض الاحيان يحتاج الحمام لخياطة بالخيط وده لما بيبقي فيه قطع او الجلدة مش كبيرة
SHARE

About داليا سالم