Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » , » بوارك اللحم بالصلصة

بوارك اللحم بالصلصة

Written By داليا سالم on الأحد، 4 مارس 2012 | 11:57 ص

وصفة رائعة عجبتني جداااا لمدي شبهها بالمطبخ الايطالي  ولكن لسهولتها الرهيبة
والبوارك دي بتتحشي لحم او جبنة او بطاطس وبصل  او سبانخ وجبن او بيسموها بوارك ميكس اي يعملوا ميكس بين اي حشوتين من اللي فاتوا




4 رقات يوفاك (عجينة الجلاش التركية ) ممكن تستخدمي بدلها الجلاش العادي
3 حبة طماطم مقطعة ومقشرة 
1/2 ك لحم مفروم 
نعناع اخضر مفري 
بقدونس مفري 
1 ك زبادي 
زيت زيتون 
1 بصلة مفرية 
رشة من التوابل التركية 
ملح - فلفل اسود 
1 م ك بيوريه طماطم 
1 ك ماء +2 م ك  سكر يغلوا علي النار قبل استخدامهم مباشرة 

1- تفرد ورقة اليوفاك وتندي بقليل من زيت الزيتون ثم نخلط اللحم مع التوابل والنعناع والبصل جيدا ثم ضعيها علي شكل اسطواني شبه السجق ولفي اليوفاك عليها علي شكل اسطوانة طويلة وترص في صينية فرن وتدهن بييضة وتدخل فرن حامي 200 ل15 دقيقة حتي تحمر ثم اخرجيها وتندي بقليل من الماء المخلوط بالسكر واتركيه يرتاح 

2- ارفعي الطماطم علي النار لتسبك مع رشة من التوابل والطماطم البيوريه حتي تسبك 

3- يقطع البوراك لاصابع طويلة وترص في صينية التقديم بطرقة دائرية كالصورة ثم ترش بالصلصة الطماطم ثم بالزبادي وتجمل بالبقدونس والنعناع وبالهنا والشفا
**عند استخدام الجلاش استخدمي الجلاش مش طبقة واحدة زي اليوفاك لا طبقات كتير فوق بعض وتدهن كل طبقة بزيت الزيتون 
** نفس طريقة لعمل حشوة البطاطس والسبانخ والجبن 
SHARE

About داليا سالم