Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم

االرقاق التركي

Written By داليا سالم on الاثنين، 5 مارس 2012 | 11:37 ص

اليوفكا او عجينة الرقاق التركي   


1 1/2 كيلو دقيق
4 ك زيت زيتون او زيت ذرة
1 م ص ملح
3 ك ماء دافئ

1- يقلب الدقيق مع الملح و4 م ك زيت وينفرك باليد جيدا جدا ثم اعجني ياستخدام الماء الدافئ شوية بشوية حتي تحصلي علي عجينة متماسكة تقريبا ل10 دقائق 

2- رشي الترابيزة بالدقيق  رشة خفيفة ثم قطعي العجين لكور صغيرة ثم اخذي منهم واحدة وغطي الباقي بفوطة جافة جيدا 

3- ابدائي في عجن الكرة الصغيرة ل10 دقائق اخري كل ما تعجنت كل ما اصبحت العجينة بعد التسوية طرية وناعمة ثم ادهنيها بالزيت وسبيها ترتاح ل10 دقائق ونكمل باقي الكور

4- ثم ادهني يدك بالزيت وكمان النشابة وافردي  كل كرة علي شكل قرص ورشيها بالزيت   كويس وافضلي افرديها علي قد ما تقدري لحد ما تبقي رقيقة وتقدري تشوفي ايدك من تحتها مع مراعة انها لا تتمزق ثم تحشي مباشرة كاسطوانة طويلة  وتلف كالحلزون وتدخل الفرن  
* وده شكلها لما بتتقدم في المناسبات والعزائم 
5- لما تحبي تحتفظي بالباقي في الثلاجة يمكن تظل صالحة حتي 3 اسابيع بس احتفظي بها مفرودة يعني تفرد جيدا جدا ثم ترش بشوية زيت وتطبق كما بالصورة وافصلي كل واحدة والتانية بورقة زبدة وغلفيها كويس بكيس بلاستيك  او كلين فيلوتبقي جاهزة لوقت الاستخدام 

**يفضل استخدام ترابيزة او طاولة كبيرة غلشان تقدري تفرديها وتتحركي حولها براحتك 
*ممكن تقللي في المقادير لعمل كمية صغيرة لاستخدام المرة الواحدة 
**ممكن تحشي بطاطس مكعبات 1/2 مسلوقة مع بصل وجبن مبشور - او سبانخ مفرية مع جبنا الفيتا - او لحم مفري مع البصل والتوابل  
بعد خروجها من الفرن بنجهز 2 ك ماء +4 م ك زيت زيتون و1 م ص سكر ونسيبها تغلي واول ما عجينة البوارك المحشية تخرج اسقيها بالمعلقة من مزيج الماء والزيت 

SHARE

About داليا سالم