Be The Chef
Enjoy Cooking
مع داليا سالم
Home » » الفطير المشلتت الحلو بالكسترد

الفطير المشلتت الحلو بالكسترد

Written By داليا سالم on الأحد، 2 أكتوبر 2011 | 10:37 م

ده طبق انا بحبه قوي ومن ساعة ما عملته وعقدنا بعدها اسبوع كل يوم الحلو فطير اسيبكم بقي مع الوصفة



الفطير الحلو
11/2 ك دقيق
رشة ملح
1 م ص سكر
ك ماء دافيء للعجن لا يزيد عن 3/4 حسب نوع القيق
1/2 ك زبدة سائحة
زيت لفرد العجين
1 1/2 ك لبن
1 م ك كسترد بودرة
للتزيين سكر بودرة - زبيب
1- يخلط الدقيق مع الملح والسكر ثم يعجن باضافة الماءحتي نحصل على عجينة لا تلصق وتكور كور متساوية ادي عملت 3 كور وتترك لترتاح على الاقل 1/2 ساعة
2- نذيب الكسترد مع اللبن علي البارد ثم يرفع علي النار ويقلب حتي يتقل قوامه وحليه حسب رغبتك
3- ترش الرخامة بالزيت ثم تفرد العجينة بالنشابة حتي تصبح شفافة رشيها بالزبد السائح وتوضع في الصينية ثم نكررمع الكورة الثانية وتوضع فوق الثانية ثم نفرد الكسترد وتطبق جيدا وترش بالسمن
4- تدخل فرن حامي لمدة10 دقائق حتي تحمر ثم ترش بالسكر البودرة وتسقي ب 3 م ك لبن ساخن ثم ترش بالسكر ثانية ثم الزبيب وتقطع وبالهنا والشفا
ملحوظة: ممكن العجينة تنقطع منك وانتي بتفرديها ما تقلقيش عادي اعدليها بايدك واكملي
ممكن تحطي جوز الهند والقشطة كمان علي وشها
SHARE

About داليا سالم